Idrettsstipend- Mari Skraastad

Stadsbygd Sparebank har i 2023 delt ut talentstipend til seks ungdommer fra Indre Fosen kommune, ett kulturstipend og fem idrettsstipend. En av utøverne som har mottatt idrettsstipend er Mari Skraastad. Hun konkurrerer i friidrett, med spesialisering i sprint og hekk. Mari har hatt flere gode tider og har blant annet representert Norge i junior-OL i Slovenia i sommeren 2023, på 400 meter hekk og 4x400 meter stafett.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mari Skraastad på friidrettsstevne

BILDE: privat Mari Skraastad

 

En aktiv oppvekst

Mari har vært engasjert i ulike idretter gjennom hele barndommen, og har vært innom fotball, ski og friidrett. Allerede som ung viste det seg tydelig at hurtighet var blant hennes imponerende ferdigheter, noe som var en stor fordel innenfor både fotball og friidrett. Med sin naturlige hurtighet som styrke, tok Mari etter hvert beslutningen om å fokusere mer intensivt på friidrett. For omtrent 1-2 år siden valgte hun å ta treningen på alvor, og i løpet av denne perioden har hun oppnådd en rekke imponerende resultater.

For å fokusere enda mer på friidrett, gikk ferden i fjor for å studere idrettsfag på Steinkjer videregående skole. Flyttingen ga henne en ny hverdag, og sjongleringen mellom trening, skole og andre forpliktelser har til tider vært utfordrende. Skolen har likevel lagt godt til rette for at hun skal lykkes. I høst går hun inn i 2. året, og føler den nye hverdagen har begynt å falle bedre på plass.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mari Skraatstad på friidrettsstevne

BILDE: privat Mari Skraastad

 

Sesong 2023

I løpet av sommeren 2023 har hun deltatt i flere mesterskap. "For å være ærlig har jeg følt en viss skuffelse over sesongen," delte Mari om sine erfaringer. Hun har følt at kroppen og resultatene ikke har levd opp til forventningene, og hun tror dette kan knyttes til en vinter som ikke har vært optimal på alle områder. Det er mange faktorer som må klaffe for at alt skal være på topp. På tross av dette har hun likevel imponert ved å kvalifisere seg til flere mesterskap i løpet av sommeren, og sammen med de andre norske jentene satte hun 2x ny norsk U18-rekord for jenter på stafett under ungdoms-OL i Slovenia.

 

8.- 10. september var det UM i Bergen. Mari konkurrerte i klassen U18, og tok med seg hjem en 1. plass på 400 meter, 2.plass på 800 meter , 1.plass på 300 meter hekk og 2. plass på 100 meter hekk.

Mari Skraastad på signering

"Å ha en sponsor som støtter meg, er virkelig verdifullt, spesielt med tanke på kostnadene knyttet til både utstyr og reise", delte Mari med oss.

Å bidra til at ungdommene kan holde på med det de brenner for og gjøre det lettere å satse er nettopp vårt ønske for talentstipendet. På lik linje med de andre som har mottatt talentstipend har Mari lagt ned masse tid og energi både i forkant og under konkurranser, det fortjener å bli lagt merke til!

 

Planene fremover

Fremover er målet å opprettholde treningsinnsatsen og få alle brikkene til å falle bedre på plass. Mari har ambisjoner om å markere seg blant de fremste i Norge og bidra til å representere landet i ulike sammenhenger. Hun ønsker å levere sterke prestasjoner under de nasjonale mesterskapene og stadig forbedre sine personlige rekorder.

 

Vi ønsker henne lykke til og er stolt over å bidra i idrettskarrieren til en så dedikert utøver! 💛