Ole_Johan fra LG Bygg

BILDE: Ole-Johan Langmo dagligleder LG Byg AS (Foto: stbank).

Miljøsertifisering som konkurransefortrinn

LG Bygg AS er godt i gang med å sertifisere seg som en Miljøfyrtårn-bedrift. Sertifiseringen gjennomføres med støtte fra stbank sitt Bærekraftfond. Miljøfyrtårn-sertifikatet er det mest brukte sertifikatet for bedrifter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats og på den måten vise samfunnsansvar. Dagligleder for LG Bygg Ole-Johan Langmo uttrykker at sertifiseringen gir dem flere gode fordeler og ruster dem for fremtiden.

Les mer om Bærekraftfondet her

 

Et stort konkurransefortrinn

- Toget går, og det går fort! Skal du henge med er du avhengig av å ta bærekraft på alvor, forteller Ole-Johan.

Å ta bærekraft seriøst er noe Ole-Johan og LG Bygg opplever som et stort konkurransefortrinn og noe som stadig blir viktigere for deres bedrift. Det stilles kontinuerlig strengere krav fra flere retninger. Han merker det spesielt godt fra det offentlige og kundene deres i Trondheim, men han er sikker på at dette er noe som kommer til å bli viktigere også på Fosen i tiden fremover. De som ikke tar dette på alvor nå vil risikere å havne bakpå.

 

- Vår jobb mot å bli miljøsertifisert har bidratt til at vi har fått avtaler som ikke hadde vært aktuelle for oss om vi ikke hadde kunnet vist til at vi jobber mot å bli en mer miljøvennlig bedrift, forteller Ole-Johan.

 

Dette viser at bærekraft, og å ha en plan for hvordan man skal forbedre seg på området er viktig. LG Bygg ønsker etter hvert å være en pådriver mot en bærekraftig omstilling ved å også sette krav til sine underleverandører om at de må ha en plan for hvordan de skal være med å bidra i det grønne skiftet.

 

God støtte

- Miljøsertifisering er selvfølgelig noe som tar tid, men som sagt er det et viktig tiltak som gir oss flere fordeler, og ruster oss for fremtiden, forteller Ole-Johan.

Det kan være en omfattende jobb når man er helt ny på området, men de har fått god støtte. Noe av summen fra Bærekraftfondet har gått til å leie inn en ekstern rådgiver for å få hjelp til å gjennomføre sertifiseringen.

- Noen ganger blir man stående fast, og da er det godt å ha noen å sparre med som vet hvordan ting skal gjøres, forteller Ole-Johan.

 

Bærekraftfondet: Kjempe messig

- Det er kjempe messig med et slik fond, uttrykker Ole-Johan engasjert!

Ole-Johan kunne fortelle at det å få støtte til å gjennomføre sertifiseringen har vært et viktig bidrag. Det er ikke noe å legge skjul på at bærekraftig omstilling har en økonomisk konsekvens, og det koster. Med ekstra støtte til å gjennomføre den har de fått mulighet til å i større grad utnytte seg av rådgivning når de har blitt sittende litt fast. Det har bidratt til å gjøre prosessen lettere å komme i mål med.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ole-Johan fra LG Bygg og Johan Kårli bærekraftsansvarlig i stbank

BILDE: Ole-Johan Langmo og Johan Kårli (Foto: stbank).

- Omstilling til et mer bærekraftig samfunn har en kostnad, og det er nettopp slike tiltak fondet skal være en bidragsyter for, forteller Johan Kårli bærekraftsansvalig i stbank og styreleder i Bærekraftfondet.

Bærekraftfondet er etablert i 2023 og har til formål å støtte omstilling hos våre næringskunder, samt støtte frivillige bærekraftstiltak i Indre Fosen kommune.

 

 

Ønsker du også støtte til å henge med?

Bærekraftfondet har for denne runden søknadsfrist 31. januar, og vi oppfordrer alle som ønsker en bærekraftig omstilling om å søk. Å ta bærekraft på alvor viser seg å være viktig, først og fremst for klima og miljø, men også som konkurransefortrinn for din bedrift.

Er du en av våre næringskunder og vurderer miljøsertifisering av din bedrift, så send oss en søknad! Det er også mulig for alle å søke støtte til frivillige bærekraftstiltak i Indre Fosen kommune.

Les mer og søk Bærekraftfondet her