Gruppesertifisering: Miljøfyrtårn
I mai satte sju bedrifter i gang løpet for å bli Miljøfyrtårn-sertifisert. Et tiltak som er positivt både for bedriften og miljøet.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Gruppesertifiseringen for å bli Miljøfyrtårn er et tiltak satt i gang av stbank for å hjelpe våre bedriftskunder med å nå de økende kravene når det kommer til bærekraft. Sertifiseringen finansieres gjennom vårt Bærekraftfond, men vi ønsket å bidra med mer enn bare det økonomiske. Vi vet at denne typen sertifisering både tar tid og ressurser. Det er derfor viktig for oss å organisere og bidra til å legge best mulig til rette for at våre kunder skal kunne gjennomføre.
"Når man får tilbudet om å dekke kostnadene og muligheten til å gjøre det sammen med andre, er det lettere å hive seg med. Det er også positivt at vi har med en rådgiver som gir oss konkrete oppgaver og verktøy å jobbe med", forteller Ole-Johan daglig leder i LG-bygg AS.
Slik fungerer gruppesertifiseringen
De av våre kunder som ønsker å ta steget mot å bli Miljøfyrtårnsertifisert kan melde seg på til å gjennomføre dette som en gruppe, som i fellesskap får en rådgiver. Det settes opp felles møtetidspunkt med rådgiveren, i tillegg til at det legges opp til individuelle samtaler.
Det gis støtte til sertifiseringen og rådgiveren gjennom stbank sitt Bærekraftfond.
Grønn konkurransekraft: Veien videre
"For meg handler det om sikre at vi tar langsiktige, miljøvennlige valg som gjør oss mer konkurransedyktige", forteller Ole-Johan.
EU har bærekraft på agendaen, og stiller stadig strengere krav om åpenhet og dokumentasjon av bærekraft. Det vil først og fremst treffe de store selskapene direkte. Det vil likevel få store indirekte følger for små og mellomstore bedrifter, etter som det vil stilles krav om rapportering fra de store kundene, banker, det offentlige og andre samarbeidspartnere. Noen av bedriftene i gruppen har allerede blitt påvirket av kravene, og har fått positive tilbakemeldinger fra sine kunder for at de er i gang med et sertifiseringsløp. Det som er felles for hele gruppen er at de er innstilt på at kravene kommer til alle.
"Kravene har ikke kommet for fullt helt enda, men vi ser at de kommer og da er det greit å slippe å begynne i full panikk, og kanskje miste ett halvår fordi man ikke er sertifisert", forteller Kenneth Leistad fra Sand Bygg AS.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Samarbeid gir fordeler
Det er ikke noe å legge skjul på at miljøsertifisering krever både tid og ressurser, spesielt for små og mellomstore bedrifter, som også må holde opp den daglige driften samtidig.
"Som en liten bedrift er vi avhengig av å samarbeide, og dette har samlet oss på en god måte. Det har ført til gode diskusjoner og en felles forståelse av at bærekraft ikke bare er viktig, men noe vi alle har et ansvar for", forteller Ole-Johan.
Gruppe 1 nærmere seg slutten av sertifiseringsløpet og vi i stbank ønsker å legge til rette for at en ny gruppe skal kunne sette i gang med å bli Miljøfyrtårn-sertifisert. Ønsker du at din bedrift skal være foran og forberedt når de nye kravene setter inn for fullt? Legg igjen kontaktinformasjonen din under ved interesse, helt uforpliktende.
Kundevalg til generalforsamlingen
Nå kan DU være med å påvirke hvem som skal sitte i Stadsbygd Sparebank sin generalforsamling.
Risikoen ved å spille på utenlandske pengespill
Vi i Stadsbygd Sparebank kan dessverre verken formidle penger til eller fra spillselskaper som ikke er godkjent i Norge.