Automatisk eFaktura

Nå må du velge - innen 15. mai - alle regninger på eFaktura eller alle regninger på papir?

9 av 10 nordmenn synes det er best å få alle regninger rett i mobilbanken eller i nettbanken. 

Nå må du gi en generell aksept for «automatisk eFaktura» for å kunne motta fakturaer fra bedrifter som du tidligere ikke har mottatt eFaktura fra.
Du kan ikke lenger inngå en eFaktura-avtale med den enkelte bedrift.

Hvis du ikke har samtykket til automatisk eFaktura innen 15. mai 2022, vil alle eFaktura-avtalene du har i dag bli stoppet, og du vil ikke lenger motta eFakturaer fra noen bedrifter.

Dette gjør du enkelt i nettbanken:

  1. Gå til "Betalinger" i menyen
  2. Velg "eFaktura"
  3. Velg videre "Automatisk eFaktura"-fanen
  4. Klikk på "Automatisk eFaktura" - hvis du får opp din kontaktinformasjon når du klikker på "Automatisk eFaktura" betyr det at du allerede har inngått avtalen.

Betaler du eFaktura for noen andre?

Med den nye løsningen vil alle fakturaer bli sendt til den som er registrert som mottaker på fakturaen. Dersom du skal betale en eFaktura på vegne av noen andre, må den som egentlig er mottaker av eFakturaen avtale dette direkte med utsteder.

Si "JA TAKK" til alle eFaktura

Hvilke fordeler er det med å si JA TAKK?

  • Du slipper fakturagebyr med eFaktura
  • Det er ikke lenger nødvendig å inngå eFaktura-avtale med hver enkelt bedrift
  • Det er miljøvennlig å bruke mindre papir
  • Nå kommer også første regning på eFaktura - ikke tidligere der du fikk første regning på papir

Vanlige spørsmål og svar: eFaktura

Hvordan får bedriften eFaktura-opplysninger om meg?
Bedrifter som ønsker å sende deg eFaktura finner deg basert på opplysninger som meldes inn til eFaktura-tjenesten når du aksepterer "Automatisk eFaktura" (e-post, mobil, adresse og fødselsnummer for de som kan behandle dette). Det er derfor viktig at du har oppdaterte kontaktopplysninger i nettbanken.
Kan jeg fortsatt ha AvtaleGiro og eFaktura på samme regning?
Ja, du kan fortsatt ha kombinasjonen eFaktura og AvtaleGiro. Dette vil fungere akkurat som før, ved at regningen automatisk blir trukket på avtalt dato.

Hvis du har en kombinasjon av eFaktura og AvtaleGiro og det er en annen person som betaler denne for deg, vil AvtaleGiroen bli trukket fra konto akkurat som i dag. Det er imidlertid bare du som står som mottaker av eFakturaen som vil se fakturadetaljene i nettbanken/mobilbanken, med mindre du gir fullmakt til at den andre skal kunne se fakturaen.
Hva skjer med de eFakturaene jeg har fra før?
Alle eFakturaavtaler du har fra tidligere vil følge med videre hvis du samtykker til "Automatisk eFaktura".
Hva skjer hvis jeg ikke velger "Automatisk eFaktura"?
Inntil videre beholder du de eFakturaene du har i dag, men etter 1. desember 2021 må du ha samtykket til "Automatisk eFaktura" hvis du ønsker å motta eFaktura fra nye betalingsmottakere.

Hvis du ikke takker "Automatisk eFaktura" vil alle tidligere inngåtte avtaler på sikt bli slettet. Du vil ikke få noen eFakturaer lenger, alle regninger vil da komme på papir i posten.
Kan hvilken som helst bedrift sende meg eFaktura?

Nei, er det en enkelt bedrift du ikke ønsker å motta eFaktura fra, kan du kontakte oss så skal vi reservere deg fra bedriften.

Kontakt oss her

Har du andre spørsmål og trenger hjelp om eFaktura ?