Bilde av Stbank bil og flagg med joker Husbysjøen i bakgrunn

Joker Husbysjøen

Torsdag 15. Juni var det endelig tid for den store åpningen av Joker Husbysjøen i deres nye lokaler. Butikken er nå drevet av søsknene Line og Nina Sagmyr, som har tatt over driften etter deres mor Hilde Fiksdal. Dette markere den fjerde generasjonen i deres familie som driver butikken, og begge har vokst opp med å jobbe i den. Nå har de flyttet butikken til det "gamle Coop-bygget" og totalrenovert hele bygningen. 
Artikkelen fortsetter under bildet

Line, Nina og Hilde foran Joker butikken(Mamma Hilde Fiksdal, Line Sagmyr og Nina Sagmyr foran det ny lokalet til Joker-butikken)

 

Line og Nina er stolt over å være den fjerde generasjonen som tar over driften. For to år siden spurte deres mor Hilde om de var interessert i å ta over. Det var viktig for henne at driften forble i familien dersom de skulle investere i butikken slik de har gjort. Line og Nina brukte ikke mer enn en dag på å bestemme seg for at de ønsket å gripe muligheten. Som sine forgjengere har døtrene vokst opp med å jobbe i butikken og er derfor svært kjent med driften.

 

Det var noen bekymringer om at «sjelen» i butikken ville forsvinne når de byttet lokaler, men sjelen er faktisk familien selv. De samme menneskene driver butikken, og de har ingen planer om å endre seg. Familiens historie med butikkdrift går helt tilbake til 1938 da Hildes besteforeldre, Bernard Berg og hans kone Karen, startet opp med sykkelverksted og sportsforretning i første etasje av boligen deres. Siden den gang har både vareutvalget og lokalene endret seg, og nå har de en helt nyoppusset butikk i de ny lokalene. 

Bilde av to fra dugnadsgjengen foran Joker butikken

«Uten butikk har vi et dårlig bygdesamfunn»,

fortalte Idar Aune til butikkeierne under sin tale på åpningsdagen. Han er medlem i Fritun SA, som er en gruppe menn som deltar i dugnadsarbeid i bygda. Idar spilte også en viktig rolle i å sikre det nye lokalet der butikken nå befinner seg. Da lokalet stod tomt etter nedleggelsen av Coop-butikken, merket han at interessen var stor. Han følte at en slik mulighet ikke kunne gå dem forbi. Derfor kom han med forslaget til Hilde: Hvis han klarte å sikre lokalet, ville hun da leie av ham? Svaret var et klart "JA" med en gang.

Dugnadsgjengen har vært en enorm støtte og bidragsyter for å få Joker-butikken i orden. De har jobbet hver tirsdag siden januar, og jo nærmere åpningsdagen de kom, jo mer travle ble ukene deres. Samarbeidet i gjengen har fungert strålende, og det har ikke vært en eneste hevet stemme gjennom hele prosjektet. De satte stor pris på å få ta del i oppussingen av lokalene og å få se resultatet av innsatsen sin på åpningsdagen. Gjengen har ikke tid til å sitte rolig og er allerede i gang med et nytt prosjekt. Nå skal de ordne på kirkegården, blant annet sette opp kompostbinger.

 

De nye lokalene er betydelig større og mye mer oversiktlige, og gir butikken en imponerende forvandling. En sjarmerende sittekrok er nøye innredet med vintage-møbler som tidligere tilhørte Hildes mor, og bidrar til å bevare butikkens "sjel". Innsiden og utsiden av butikken har fått en fersk malingsjobb, som har gitt lokalene et friskt og innbydende utseende. Tydelige skilt på veggen hjelper kundene med enkel navigasjon gjennom butikken. I tillegg tilbyr butikken nå en praktisk selvbetjeningskasse, som hjelper til med å håndtere travle perioder. Utenfor lokalet finnes et avslappende sitteområde med vakre blomsterkasser, vennlig satt opp og vedlikeholdt av en omsorgsfull nabo.

Fruktdisken inne på Joker

Gjennom hele oppussingen har det vært spesielt viktig for dem å ta i bruk det lokale. Dette viser hvor gode ringvirkninger og hvor viktig slike prosjekter er for et lite lokalsamfunn. I tillegg til en hel drøss frivillige fra Sørfjord, Råkvåg og Trondheim, er dette en liste med de lokale aktørene som har bidratt:

  • Aune byggvare AS
  • Blomsterpikene i Stjørna
  • Idar Aune Entreprenør AS
  • Dahle rørservice AS
  • Dugnadsgjengen i Fritun SA
  • Enebakk AS
  • Fosen varmepumpesenter AS
  • Fosenkraft AS
  • Fosenmalern AS
  • Hubakk transport AS

For å lykkes med den videre driften var de avhengige av å gjøre oppgraderinger. De kom derfor til oss for å få hjelp med finansieringen. Stadsbygd Sparebank heier litt ekstra på lokale initiativer, som skaper ringvirkninger og støtter lokalsamfunnet. Som Idar sa: "Uten butikk har vi et dårlig bygdesamfunn." Med dette, samt hele familien Fiksdals kunnskap og engasjement innenfor butikkdriften, var det ikke vanskelig å bidra til finansieringen. Når vi nå har fått se hvilke ringvirkninger dette har hatt for lokalsamfunnet, i tillegg til det fellesskapet som eksisterer, er vi ekstra stolte av å ha kunne bidra.

 

Åpningen av butikken ga oss i Stadsbygd Sparebank virkelig et inntrykk av hvor viktig butikken har vært og er for lokalsamfunnet. Flere av både de ansatte og kundene var litt tårevåte under åpningen, og det viser bare hvor viktig det er for mange. "Alle er som en stor familie her," kunne Ronja, kunde og ansatt, fortelle.

 

Det er morsomt å se et helt lokalsamfunn samle seg og jobbe mot et felles mål, og i tillegg gjennomføre det med så stor glans. Vi ønsker hele familien lykke til med den videre driften og gleder oss til å se hvilke andre prosjekter dugnadsgjengen er med på å realisere.

Bilde til venstre: Aslak og Idar. Bilde i midten: fra sittegruppen ute. Bilde til høyre: fra sittekroken inne.(Venstre: Aslak rådgiver i banken og Idar Aune. Midten: sittegruppen ute. Høyere: sittegruppe inne)

Vi kjenner kundene våre

Kontakt oss så hjelper vi deg med alt innen bank og forsikring for din bedrift.