Hysnes Velfersdsbygg åpningsfest

Hysnes Velferdsbygg- Et møtested for alle

Fredag 25. august var det åpningsfest for Hysnes Velferdsbygg i Hasselvika. Stbank har bidratt i flere av prosjektene på bygget, og vi var derfor så heldige å få invitasjon til festen. Det var gøy å få se alt de har fått til så langt, og ikke minst var det gøy å se alle som møtte opp til åpningen. Programmet var fylt med sang, musikk og mange gode historier som omhandlet bygget og dets verdi opp gjennom tidene.

 

Velferdsbygget blomstrer igjen

Bygget ble opprinnelig reist av den tyske okkupasjonsmakten i 1943 som en kantine, og et instruksjons- og velferdsbygg. Siden den gang har bygget huset alt fra bibliotek  til frisør, før det ble stengt i 2001 etter at Hysnes Fort ble nedlagt. I 2022 var det heldigvis en gruppe lokale ildsjeler som gjenkjente den store verdien av å ha et åpent møtested for nærmiljøet. Bygget er nå organisert som en frivillig, ideell og ikke-kommersiell virksomhet, og har blitt tatt i bruk av en rekke lag og foreninger i ulike aldersgrupper.

 

Med et gammelt bygg, som har stått tomt over en lengere periode, vil det naturligvis være mye å ta fatt på. «Åpningsfesten er mer en feiring av starten på oppussingen av Velferdsbygget og de prosjektene som er ferdigstilt så langt», fortalte Knut Thomas Kusslid, en av ildsjelene. Bygget er drevet på en enorm dugnadsånd, og det er nedlagt imponerende 6 000 dugnadstimer, fordelt på et 50-talls ulike personer, så langt i prosjektet. 

 

Artikkelen fortsetter under.

Hysnes Velferdsbygg

BILDE: Hysnes Velferdsbygg, snart ferdig med oppussing av tak.

 

Et tilbud for alle

Åpningsfesten markerte blant annet ferdigstillelsen av jaktsimulatoren, som sammen med ny varmepumpe er blant prosjektene som har fått støtte gjennom gavetildelingen fra stbank. Hvert år deler banken ut noe av sitt overskudd fra det siste året til lokalsamfunnet i Indre Fosen kommune. For 2022 har det blitt utdelt over 750 000 gjennom gavetildelingen, som skal stimulere til aktivitet i kommunen vår og støtte opp om den enorme frivilligheten. Hysnes Velferdsbygg er et godt eksempel, men det finnes utrolig mange flere. Vi heier på frivilligheten lokalt og er stolte bidragsytere til aktivitet i vårt nærområde!

 

Her kan du se hele listen over lag og foreninger som har fått tildelt gave fra Stbank sin gavetildeling for 2022:

Se vår gavetildeling

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rommet der jaktsimulatoren befinner seg

BILDE: Sittegruppe på rommet til jaktsimulatoren. 


Jaktsimulatoren ligger i et tidligere møterom og bibliotek som nylig har blitt pusset opp. Dette rommet er åpent for alle som er interessert, og den stor prosjektorskjerm kan også brukes til å se film. Det er tilrettelagt for alle ferdighetsnivå og i tillegg er det gratis å bruke for lag, foreninger og innbyggere -noe som er et helt unikt tilbud i Norge. Kort sagt, det er et flott tilbud som vil være til nytte for mange!

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fotoutstilling

BILDE: Noen av bildene fra den historiske fotoutstillingen.

 

Det var også åpning av to andre prosjekter; Tors sal og den historisk fotoutstillingen. Tors sal skal fungere som et oppholdsrom for møter og samlinger. Den historiske fotoutstillingen er en samling av 110 historiske fotografier fra Hysnes fort over 120 år, som har blitt digitalisert og trykket i høy kvalitet.

Historisk fotoutstilling på Hysnes

Den historisek fotoutstillingen.

Jaktsimulator

Jaktsimulator.

Tors sal

Tors sal.

Vi er stolte av å bidra til et møtested som gagner så mange mennesker, og ønsker dem lykke til med videre prosjekter på bygget! Etter å ha sett hva de har fått til så langt, er det ingen tvil om at dette kommer til å bli bra! 💛

 

Les mer om stbank sin gavetildeling: 

Gavetildeling fra stbank