Stine Båtstad og Helle Hansen Aasbak

stbank tør å satse på de unge

I arbeidslivet er mangfold nøkkelen, hvor ulike utdanninger og erfaringer finner sin plass, det er ikke annerledes i en bank. På en arbeidsplass som vår egen, vil det alltid være en rekke forskjellige veier på hvordan de ansatte har endt opp hos oss. Stine Båstad og Helle Hansen Aasbak, som begge er unge ansatte i stbank, har til felles en positiv opplevelse av sin arbeidsgiver, til tross for deres ulike utdanningsbakgrunner.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hellen Hansen Aasbak

BILDE: Helle Hansen Aasbak. (Foto: stbank)

 

Hansen Aasbak forteller at for henne var stbank et helt naturlig valg som arbeidsplass.

– Jeg har bodd her siden 2019, og Rissa er jo en liten plass, så jeg kjenner til banken. Når det i tillegg var relevant for utdanningen min - som er en bachelor i økonomi og administrasjon - var det veldig enkelt, og naturlig å søke jobb her. Heldigvis for meg gikk det i boks!

 

Båtstad jobber som markedsføringskonsulent. Det innebærer blant annet kommunikasjon på bankens digitale flater som sosiale medier og hjemmesiden, samt fysiske markedsføringsaktiviteter. Hun kan fortelle at selv om hun trives svært godt i stbank, var ikke det å jobbe i bank det eneste punktet på listen hennes etter endt utdanning.

– Jeg hadde ikke noen planer om å spesifikt jobbe i bank. Da jeg var ferdig på skolen søkte jeg gjennom noe som kalles Trainee Trøndelag, hvor jeg la inn en generell søknad. Hvor da bedriftene kan kontakte meg som søker. Jeg fikk flere svar, blant annet fra strømselskap og lignende, men jeg fikk et ekstremt godt førsteinntrykk av stbank. Det har vist seg å være en veldig god vurdering fra min side, sier Båtstad og ler. 

 

Båtstad fortsetter å fortelle at å jobbe i en mindre sparebank byr på flere muligheter.

– Dette er ikke den største arbeidsplassen, noe som strengt tatt er positivt. Det gjør at du får muligheten til å få mye ansvar, og ikke minst gjennomslagskraft til det du ønsker å gjøre, og i tillegg er det svært lett å spørre, eller å få hjelp av kollegaer med mer erfaring.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Stine Båtstad

BILDE: Helle Hansen Aasbak. (Foto: stbank)

 

Tilrettelegging for unge ansatte

Både Båstad og Hansen Aasbak roser bankens tilrettelegging for unge ansatte.

– Først og fremst er det flott å se at de ansetter personer uten erfaring. Ofte kreves 2-3 års erfaring i lignende stillinger.  Banken vår tør virkelig å satse på nyutdannede, og det er virkelig ikke alle som gjør det.

 

– Jeg arbeider nå som kundebehandler, men har regelmessige samtaler med lederen min om mine interesser og muligheter for å prøve meg på nye og andre områder i banken. Selv om det kanskje ikke er en ledig stilling akkurat for øyeblikket, tilbyr banken opplæring slik at vi er klare hvis det blir aktuelt, fortsetter Hansen Aasbak.

 

Uforutsigbare dager fører til bred erfaring

Båtstad sier at livet i en bank er ikke så A4 som mange kanskje skulle trodd. Dagene er ulike, og de får være med på svært mye. – Det har vært en bratt læringskurve, og jeg har blitt utfordret på flere områder, noe jeg utelukkende synes er positivt, for jeg har lært og fått vært med på veldig my det året jeg nå har jobbet i stbank.


“Det er ekstra godt å jobbe i en lokalbank som gir tilbake til samfunnet. Det er godt å vite at dette er en institusjon som kjemper for å holde nærmiljøet rundt oss levende i lang tid fremover. “

 

Avslutningsvis sier Aasbak at om man ønsker å jobbe i en bank, er det viktigste at du viser interesse.

– Du kan gjøre slik som jeg gjorde. Jeg søkte egentlig ikke på en jobb, jeg stakk rett og slett bare innom banken for en prat, og før jeg visste ordet av det, hadde jeg en ny jobb.