Garasjen i full fyr

BILDE: 12. april 2023, garasjen står i full brann (Foto: Stian Overland).

Når det uforutsette skjer, er det viktig å ha god hjelp tilgjengelig


Knut Georg og Audhild Fossan eier et flott gårdsbruk i Rissa. April 2023 skjedde det noe helt uventet.

Gården i Reinsgrenda ble tidligere drevet med en kombinasjon av melk- og kornproduksjon, men de senere årene har de fokusert utelukkende på kornproduksjon. 12. april var Knut Georg og kona Audhild ute på sykkeltur.

 

- Vanligvis tar vi bilen, men denne dagen var været så fint at vi bestemte oss for å sykle, forteller Knut Georg. De skulle bare en rask tur til gravplassen på Stadsbygd omtrent en halvtimes sykkeltur unna, og hadde holdt på med syklene utenfor garasjen kort tid før de fikk beskjed om at garasjen der de har snekkerverksted står i full brann. Alarmen på gården var utløst, men brannen ble først varslet når naboer så de kraftige flammene.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Audhild og Knut Georg

BILDE: Knut Georg og Audhild Fossan (Foto: stbank).

 

- Det hele må ha skjedd utrolig raskt, forteller Knut Georg.

Da brannvesenet ankom, var garasjen allerede så overtent at det ikke var mulig å redde den. Det var kraftig vind denne aprildagen. Paret sin forsikringsrådgiver i stbank, Bjørn Vangen, jobber også som innsatsleder i Trøndelag brann- og redningstjeneste og var på vakt denne uka.

- Vi prøvde å redde så mye som mulig, men det var vanskelig når brannen allerede ved ankomst hadde utviklet seg så kraftig, forteller Bjørn.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bjørn på NRK TV

BILDE: Bjørn Vangen på NRK TV i forbindelse med brannen (Foto: stbank)

 

Garasjen, sammen med fem trær på eiendommen, brant ned til grunnen. Det eneste som var igjen etter brannen var rester av alt verktøy, utstyr og diverse landbruksredskaper som var laget av metall, men ingen ting av det kunne brukes lenger. Garasjen lå tett på andre bygg på gården, men brannfolkene klarte heldigvis å hindre spredning.

 

Den beste skadehåndteringen

Ti måneder senere er garasjen nesten helt gjenoppbygd, det gjenstår bare noen småting. Knut Georg valgte å bygge den opp igjen stort sett slik som den var før, og brukte til og med de gamle tegningene. Han var fornøyd med den gamle garasjen sin, og er fornøyd nå som den nye er kommet opp også.

- Hele prosessen med Frende og skadehåndteringen har gått veldig bra, sier Knut Georg.

Frende Forsikring, som har Norges beste skadehåndtering ifølge den store bransjemålingen EPSI, håndterer alt fra små uhell til brann- og uværsskader for stbank sine kunder. Familien Fossan fikk et godt møte med dem.

- Det eneste som har vært litt ubehagelig er at jeg byttet forsikringsselskap til Frende Forsikring få dager før brannen skjedde. Heldigvis var det god trøst og forståelse å få fra Frende, og de fortalte meg at det ikke var noe å bekymre seg for, forteller Knut Georg.

 

Sjekk pris og kjøp forsikring enkelt i nettbutikken vår

Bjørn og Knut inne i den nye garasjen

BILDE: Bjørn og Knut Georg inne på snekkerverkstedet i den ny oppsatte garasjen (Foto: stbank).

Slukking av brannen

BILDE: Slukking av restene etter brannen (Foto: Knut Georg Fossan).

En lokalrådgiver

Knut Georg valgte å bytte forsikringsselskap da hans gamle leverandør la ned kontoret i Rissa. Han ønsket å ha forsikringene sine et sted hvor han kjenner rådgiveren sin, og hvor det er enkelt å komme i kontakt både over telefon eller stikke innom.


Knut Georg Fossan

- Det jeg setter mest pris på er å ha Bjørn. Å ha en rådgiver du kjenner, som du kan snakke med om det er noe, er den største grunnen til at jeg byttet forsikringsselskap. Det er ikke noe tast 1, tast 2, tast 3 i banken. Du får faktisk tak i dem, også fysisk, forteller Knut Georg.

- Før var det ofte litt tiltak om jeg hadde kjøpt noe nytt som skulle forsikres, eller gjøre endringer på forsikringene, men når jeg er i Rissa er det så enkelt å bare stikke innom Bjørn eller de andre forsikringsrådgiverne i banken så får jeg ordnet det, legger Knut Georg til.

 

Tett samarbeid mellom stbank og Frende Forsikring

stbank samarbeider med Frende for å levere forsikringstjenester. Her får du en egen rådgiver som jobber i stbank å forholde deg til, som har gode lokalkunnskaper.

- Vi er faktisk ti autoriserte rådgivere som jobber med forsikring, og vi er den eneste lokale forsikringsleverandøren i kommunen som holder åpent fem dager i uken! Hos oss kan du komme innom så hjelper vi til med alt fra å finne ut hvilke forsikringer du trenger, hjelp til skademelding, råd innenfor skadeforebygging eller hvis du har andre spørsmål om forsikring, forteller Bjørn. Han har selv 25 års erfaring innen forsikring, og 28 år innen brannforebygging.

- Og du trenger ikke å være kunde i stbank, for å ha forsikring gjennom oss. Vi er her for å hjelpe alle, legger Bjørn til.

Dette må du huske når du kjøper forsikring

Knut Georg kunne fortelle at hvis det var noe han skulle ha gjort annerledes, var det å ta flere bilder av det han hadde forsikret.

- Det er et råd jeg gir til alle kundene mine. Ta bilder eller video av det du eier, eller lag en liste, og lagre den på et trygt sted, sier Bjørn.

Brann er noe av det mest traumatiske du kan bli utsatt for.

- Det er ikke lett å håndtere alt det praktiske i en slik situasjon. Selv om du tar tiden til hjelp, er det en nesten umulig oppgave å se for seg alle tingene sine. Har du bilder eller film er det mye lettere. Det trigger minnet ditt, når alt annet går i svart. Med god oversikt kan du være sikker på at du får riktig erstatning for det du har mistet, sier Bjørn.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det som er igjen etter brannen

BILDE: Rester etter brannen (Foto: Knut Georg Fossan).

 

Ønsker du en forsikringssamtale?

Ønsker du å bli kontakt om forsikring kan du legge igjen informasjonen din i skjemaet under så vil en av våre dyktig forsikringsrådgivere ta kontakt 💛