Nettbank

Nettbanken gir deg full oversikt over din økonomi.

Nettbank gir oversikten

I nettbanken har du god oversikt over din økonomi - både innskudds- og lånekonti. Betalinger til inn- og utland, overførsel mellom konti er bare noen få eksempler på hva man kan gjøre i nettbanken.

Får å få tilgang til nettbank, må du være kunde hos oss og ha BankID. Nettbanken er enkel, oversiktlig - og den er åpen 24 timer i døgnet!

 

Med nettbank kan du:

  • se saldo og bevegelser på konto og andre produkter.
  • sende sikker melding til banken (sensitive personopplysninger)
  • bestemme sms-varsler (du får sms ved transaksjoner over et gitt beløp du selv bestemmer)
  • aktivere mobilbank
  • signere elektroniske dokumenter

Hjelp til opprettelse av nettbank

Nyttige linker

For å bruke nettbanken hender det man må tillate informasjonskapsler i nettleseren, og for å kunne lese nettpost, må din pc kunne lese Adobe Reader. Det kan derfor være til nytte å laste ned noen av disse nettlesere og programvarer.

Spørsmål og svar om nettbank

Kan jeg bestille nytt bankkort i nettbanken?

Helt nytt kort bestiller du via sikker melding under «Post» og «Meldinger til banken». Under menyen helt til høyre for teksten "Meldinger til banken" har du valget "+ Ny melding". Dette er en sikker kanal til Stadsbygd Sparebank der evt. personopplysninger er sikret. Du kan både skrive fritekst og legge ved filvedlegg her.

Om kortet ditt ikke er sperret eller helt nytt, men bare litt slitt så kan du rebestille det selv ved å gå inn på kortet under kortoversikten i nettbanken og så velge "Rebestill kort". 

Hvor ser jeg min Eika- forsikringer?

Dine Eika-forsikringer ser du ved å logge deg inn på www.eika.no med BankID.                    

Som du kanskje vet er Frende Forsikring nå vår nye leverandør på det området, ta gjerne kontakt med oss så tar vi gjerne en gjennomgang av ditt forsikringsbehov.

NYHET! Forbruksoversikt i nettbanken

En ny funksjon i nettbanken er muligheten til å se din forbruksoversikt på kontoene dine. Du finner denne ved å gå på menyvalget "Kontoer" og så velge "Forbruksoversikt" som ligger nederst i denne menyen. 

Her kan du velge en eller flere kontoer. Og du kan også velge over hvilken periode du ønsker å se forbruksoversikten.

Hvor ser jeg saldo og bevegelser og mitt EIKA kredittkort?

Gå inn på siden www.lbkredittkort.no og logge deg inn med BankID for å få oversikt over kredittkortet ditt.

Og du bør også laste ned appen "Mitt kort" på mobilen - her vil du få all informasjon og funksjonalitet om kredittkortet.

Her finner du link til appen enten du har iPhone- eller Android-telefon.

Hvordan kan jeg åpne et sperret kort?
Dette kan du selv gjøre i nettbanken, under "Kortoversikt" og ved å velge det aktuelle kortet. Eller du kan ringe oss på 73855000
Hvordan kan jeg opprette en ny konto i nettbanken?
For å opprette en ny konto, må du sende oss en sikker melding via nettbank (eller mobilbank). Du finner sikker melding under "Post" og "Meldinger til banken". Da er dine personopplysninger godt ivaretatt. Her kan du legge inn både tekst og du kan legge ved filvedlegg i saken.
Hvor finner jeg PIN-koden til kortet mitt?
PIN-koden henter du under menyen "Kort" og deretter velger «Hent PIN».
Hvor ser jeg sparingen min i Eika Kapitalforvaltning?

For å se dine fond og aksjer gjennom Eika Kapitalforvaltning, må du logge deg inn på www.eika.no med BankID.

Vi har nå en ny leverandør rundt sparing i fond og aksjehandel - Norne Securites. Kontakt oss gjerne hvis du ønsker å flytte din sparing og da ha alt samlet på ett sted - her i banken.

Hvordan kan jeg sperre kortet mitt i nettbanken?
Ønsker du å sperre kort, går du til "Kort" i hovedmenyen og velger "Kort" der igjen for å få opp kortoversikten. Så velger du det kortet du ønsker å sperre og klikker på knappen "Sperr kort". Du kan også sperre kort inne i mobilbanken.