Sparing

Spare til barna? Kjøpe din første bolig? Interessert i aksjer og fondssparing?

 

Det er mange måter du kan spare på. Hva som er den beste måten for deg, kommer an på hvor du er i livet. Sparer du til noe konkret eller har du overskudd til å investere? Snakk med oss for gode råd om hva som passer best for deg og din økonomi.

Sparing og plassering

Fagfeltet mitt er «Sparing og plassering» og her har jeg gleden av å ha kontakt med mennesker i alle faser av livet. Sparing er aktuelt enten man er barn, ungdom, voksen eller «godt voksen». Som barn har man ofte foreldre, besteforeldre eller faddere som gjerne bidrar med pengegaver til jul og bursdager, og da er det fint at pengene kan settes på bankkonto eller spares inn i aksjefond. På denne måten kan selv ubetydelige beløp få god tid til å vokse seg store inntil barnet får behov for pengene som voksen.

Les mer om sparing til barn

 

Behovene er mange

Det er alltid hyggelig å snakke med ungdommene, noen vil ha råd i forhold til hvilke kontoer det er lurt å ha, - andre er i jobb og trenger hjelp til å komme i gang med sparing. Det er alltid smart å bygge opp en bufferkonto, - mens langsiktig sparing gjerne kan skje i aksjefond. 

Gjennom arbeidet mitt kommer jeg også i kontakt med kunder som har andre behov enn det som vanligvis går under sparing. Framtidsfullmakt er noe som stadig vekk blir omtalt i media. I en framtidsfullmakt peker du ut en person som skal ivareta din økonomi og personlige interesser og behov hvis du blir «skrøpelig» og ikke lenger kan gjøre det selv. Slik får du større mulighet til å bestemme over de økonomiske verdiene dine, og hvordan livet ditt skal være framover i tid. Vi i banken gir gjerne råd om hva framtidsfullmakt er, og hvordan du kan gå fram for å ordne deg en slik.

Se mer om fremtidsfullmakt her

   

Kom å snakk med oss!

Livet har mange sider, og når man blir godt voksen, opplever man av og til at nære familiemedlemmer faller fra. Da er det greit å ha en bank hvor man kan komme innom og sitte ned i ro og fred for å få råd om hvordan man skal gå fram ved uskifte eller oppgjør av dødsbo. Også dette faller innenfor fagfeltet mitt.  

Ofte får vi i banken tilbakemeldinger om at kundene våre setter stor pris på den direkte kontakten de kan ha med oss som jobber i banken. Det å enkelt kunne treffe noen på telefonen eller i et fysisk møte, verdsettes høyt av kundene våre. Åpne dører og «korte telefonlinjer» gjør at det er enkelt å treffe den man ønsker å snakke med. Og vi som jobber her setter stor pris på at kundene bruker oss og tjenestene våre. Vi er lokalbanken din, - bruk oss - ta kontakt så kan vi hjelpe deg med det meste!

 

Planlegging for fremtiden:

Samboerkontrakt

Med en samboerkontrakt vil dere få:

 • Bestemme hvilke utgifter som skal deles
 • Beregne nåværende eierandeler og justere ved behov
 • Få oversikt over egne og felles eiendeler
 • Få ryddige prosesser ved brudd

Fremtidsfullmakt

En fremtidsfullmakt gir deg en rekke fordeler:

 • Velg hvem som skal ivareta dine interesser
 • Formidle dine personlige ønsker
 • Bestem hva fullmektigene skal kunne gjøre
 • Personlig eller gjensidig fremtidsfullmakt

Digitalt testament

Et digitalt testament gir deg en rekke fordeler:

 • Registrering av forskudd på arv
 • Kontroll på hva som skal skje med ditt digitale innhold
 • Sikker oppbevaring digitalt
 • Full oversikt over din arvesituasjon
Ta kontakt for hjelp ifm. sparing

Kom i gang med sparingen - ta kontakt med en av våre rådgivere!

Vi er her for å hjelpe deg, ta kontakt med oss så kan vi fortelle deg om forskjellige måter å spare på, samt hva som kan passe best for deg.