start_Bo

Er du mellom 18-34 år og ønsker å start boligdrømmen i Indre Fosen kommune? Vi har start_pakken for deg: 

  • 📈 3,95% fastrente de 3 første årene
  • 💛 kr 25.000 til de 20 først som kvalifiserer
  • 🔑 kr 0 i etablering
  • 🏠 Opptil 30 års nedbetaling
  • 👩🏼‍💼 Egen rådgiver som er der når du trenger det

Priseksempel start_Bo 3 år fastrente: eff. rente 4.08% , kr 2 000 000 o/30 år. Terminbeløp: kr 9 551 pr. mnd. Kostnad: kr 1 438 261. Totalt kr 3 438 261. Etter 3 år med fastrente vil du få tilbud om fast eller flytende rente ut ifra bankens daværende boliglånspriser (se prisliste).

Renter og betingelser for start_Bo:

  • start_Bo kan finansiere inntil 2 millioner av ønsket lånesum
  • For førstegangsetablerer eller innflyttere til Indre Fosen kommune under 34 år
  • Boligen må være energimerket A eller B
  • Boligen må brukes som primærbolig

start_Bo fondet

De 20 første som kvalifiserer til start_Bo vil få tilgang på start_pakken. Start_pakken gir den enkelte en sum på kr 25.000 som kan brukes til boligrelaterte formål, slik som å kjøpe møbler til det nye hjemmet 💛

Egeninnsats som egenkapital

Når du drømmer om å kjøpe din første bolig, kan utfordringen med å spare opp nok egenkapital virke overveldende. Men visste du at din personlige innsats kan telle som en del av egenkapitalen? I samråd og i overensstemmelse med banken kan din innsats for å øke boligens verdi telles som egenkapital. 

Hvorfor start_Bo

Egenkapital og lønn kan ofte være en barriere for å få oppfylt drømmen om å kjøpe egen bolig. Vi håper at start_Bo kan være et bidrag til at flere oppnår dette og at flere ønsker å bosette seg i Indre Fosen. Med start_Bo ønsker vi å legge tilrett for at ungdom blir og ser muligheter for å bo her. Samtidig ønsker vi å legge til rette for unge som vil etablere seg fra andre områder. Banken har og tar samfunnsansvar og vi ser på dette som et viktig bidrag inn mot vårt bærekraftsansvar, og da med hovedfokus på «S» i ESG, som gjelder det sosiale og lokale ansvaret.

stbank har hele kommunen i fokus og vårt hovedmål er å skape boligprosjekter og muligheter slik at unge kan etablere seg i den fine kommunen vår.

Ofte stilte spørsmål

Hva skjer om jeg trenger å låne mer enn 2 millioner?
Vilkårene for start_Bo gjelder finansiering inntil 2 millioner kroner, men du vil likevel få muligheten til å låne mer om du oppfyller kravene til det. Det resterende lånet vil omfattes av våre vilkår for boliglån ung (se prisliste).
Hva definerer energiklasse A eller B?

A: Boligen har varmepumpe eller solenergi, i tillegg til bedre isolasjon og vinduer. Passivhus vil få A.

B: Boligen har varmepumpe eller solenergi og/eller bedre isolasjon og vinduer enn kravene i byggeforskriftene. I tillegg til oppvarming og isolasjon vil type bolig, byggeår og bruksareal påvirke energiklassen.

Hva betyr det at egeninnsats kan brukes som egenkapital?
Normalt skal 15% av boligkjøpet dekkes av innskutt egenkapital. Ved å legge inn egeninnsats på boligen, som øker dens verdi kan dette i samråd og i overensstemmelse med banken dekke hele eller deler av egenkapitalen.
Hva vil skje med lånet etter 3 år?
Etter 3 år med fastrente vil du få tilbud om fast eller flytende rente ut i fra bankens vanlige boliglånspriser (se prisliste).
Når utbetales start_pakken?

start_pakken er en innbopakke på 25.000 kr som deles ut til de 20 første som får innvilget start_Bo lånet fra stbank. Pengene vil overføres når leiligheten er signert og overtatt. 

 

For å få mest mulig ut av pengene, om du for eksempel ønsker å kjøpe brukt, oppfordre vi til å kjøpe brukt.