Bilde av stbank-bygget fra utsiden

Vi er din partner for bedriftsvekst

Vekst er avgjørende for suksessen til enhver bedrift. Hvis du som bedriftseier leter etter muligheter for vekst, kan Stadsbygd Sparebank være den ideelle samtale- og samarbeidspartneren for deg!

 

Hvorfor er vekst viktig?

Det første spørsmålet du bør stille deg er hvorfor vekst er viktig for akkurat deg og din bedrift. Hos Stadsbygd Sparebank ser vi mange bedrifter som allerede oppnår gode resultater og presterer på en fremragende måte, og som følgelig ønsker å øke sin inntjening. Som bank ønsker vi å være den som stiller relevante spørsmål og gir deg de gode samtalene som bidrar til at din bedrift når sine mål.

 

– Det er viktig at vi er gode rådgivere i startfasen, sier Per Inge Tung, leder bedriftsmarked i Stadsbygd Sparebank. – Det handler mye om å kartlegge akkurat hva bedriften ønsker å gjøre. Hva er forretningsplanen? Og ikke minst, hva er markedsforutsetningene? Er det mange konkurrenter inne i bildet? Her går vi inn og kartlegger markedet og setter resultatene opp mot kundens visjon, fortsetter Tung.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Per Inge utenfor banken

(Per Inge Tung, leder bedriftsmarked).

 

Vekst koster

I den konkurransedrevne forretningsverdenen er det viktig for bedrifter å vokse og utvikle seg for å bli vellykkede. Men det er også viktig å forstå at denne veksten krever penger. Å få en bedrift til å vokse innebærer ofte store investeringer. Det er her Stadsbygd Sparebank kan hjelpe dere. Som lokal sparebank er vi en viktig partner som tilbyr økonomiske løsninger for å hjelpe bedrifter med å realisere sitt potensial for vekst.

 

For eksempel kan det være at bedriften må ansette og trene nye medarbeidere for å takle økt etterspørsel. Dette betyr at bedriften må bruke penger på å finne og ansette nye folk, betale lønn og gi opplæring for å sikre at de nyansatte kan gjøre jobben sin.

 

I tillegg kan det være nødvendig å oppgradere eller erstatte utstyr og teknologi for å støtte økt produksjon eller forbedre arbeidsprosessene. Er kapasiteten på plass, sees det på likviditeten. Likviditetsstyring i vekstprosessen er ekstremt viktig i neste steg.

 

– I forbindelse med oppstart eller vekst er det ofte likviditeten som utgjør den største utfordringen, påpeker Tung.

 

– Mange bedrifter kan oppnå økt omsetning og forbedrede resultater, men det er avgjørende at bedriften sikrer tilstrekkelig likviditet. Hvis det oppstår betydelige utfordringer på dette området, blir det raskt kostbart. Langsiktig finansiering vil alltid være mer kostnadseffektivt enn kortsiktig finansiering, som for eksempel leverandørgjeld. I tillegg gir solid likviditet større handlingsrom og bedre muligheter for rask tilpasning, fortsetter Tung.

 

Vi kan tilby det samme som de større bankene

– Stadsbygd Sparebank kan tilby det samme som de større bankene, og som en bedrift ser vi at det ofte er ønskelig å ha alle banktjenestene sine samlet på ett sted, sier Tung.

 

– Vi kan selvsagt tilby lån eller kreditt, og i tillegg har vi en samarbeidspartner - Brage Finans - som gjør det mulig for oss å tilby konkurransedyktig leasing. Gjennom en annen partner vi samarbeider med - Frende Forsikring - kan vi også tilby gode forsikringsprodukter. Både skade- og personforsikring. Når det gjelder pensjonsløsninger, kan vi gjennom samarbeidet vårt med Nordea Liv tilby gode ordninger for alle typer selskap. Med andre ord, vi har alle produktene en bedrift har behov for, fortsetter Tung.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Per Inge og Ola ler i kantina

(Per Inge Tung og banksjef Ola Setsaas).

 

Bedriftene får en egen personlig rådgiver

I Stadsbygd Sparebank kan vi tilby alt det en etablert bedriftskunde vil trenge i hverdagen. Men det som skiller oss fra de største bankene i landet må være dette: Er du bedriftskunde hos oss får du/dere tildelt en fast kontaktperson med direkte linje inn til banken som du kan bruke når enn et behov melder seg. Dette er ikke et nummer til et kundesenter eller en robot, men et direktenummer til din personlige rådgiver.

 

“-Vi driver med det vi på bankspråket kaller Private Banking, som rett og slett er personlig, individuell rådgivning og investeringstjenester fra en dedikert spesialist eller et team i en bank.”

 

Det handler rett og slett om å være tilgjengelig for kunden og kunne diskutere viktige elementer med vedkommende. Det handler om å etterleve visjonen vår "- vi er banken din", som betyr at våre kunder kan diskutere viktige vurderinger med oss i den prosessen de er i. Tung kommenterer også at de i tillegg har en synergi som kobler bedriftsmarkedet med personmarkedet. Det handler om at bedriftseiere ofte vil ha en totalløsning også opp mot privatøkonomien sin.

 

– Spesielt innenfor landbruk er det vanlig at vi har en slik totalpakke, da det ofte er elementer innenfor økonomien som glir litt inn i hverandre. Det vil si at de både er bedriftskunder og privatkunder - og samtidig har samme rådgiver å forholde seg til på begge områdene. Dette er en løsning våre kunder har uttrykt at de er svært fornøyde med.

 

I lokalområdet vårt har Stadsbygd Sparebank et solid nettverk av samarbeidspartnere, og her er det en god kultur for kompetansedeling.

 

– Vi kan blant annet nevne Næringsforeningen i Trøndelag og Indre Fosen Invest som unike samarbeidspartnere. Her har vi bygget opp en god kultur med nyttig kompetansedeling. Vi har alle et felles mål med å fronte lokalkulturen og i samarbeid finner vi den beste løsningen for næringslivet vårt, avslutter Tung.

Bli vår bedriftkunde

Ønsker du en uforpliktende prat?